7 december 2021

Zaken die geregeld moeten worden bij een scheiding

2 min read

Het is altijd erg jammer wanneer een stel gaat scheiden en uit elkaar gaat. Ooit besloten zij met elkaar te trouwen en voor de rest van hun leven met elkaar te blijven, maar soms blijkt dan toch dat dit niet gaat werken. Naast dat het op emotioneel gebied een intense periode zal worden, moeten zij in dit geval ook een heleboel zaken regelen. Ben je benieuwd welke dat zijn? We hebben er hieronder enkelen benoemd. Bekijk ze meteen.

Woonplek en spullen

Vaak wonen getrouwde stellen samen. In ieder geval één van hen, maar vaak ook allebei, zal op zoek moeten naar een nieuwe plek om te wonen. Je kunt natuurlijk niet op dezelfde plek blijven wonen als de ander waar je van gescheiden bent. Ook zul je de spullen die van jullie samen zijn onderling moeten verdelen. Eventueel kan een scheidingsadvocaat je hierbij helpen.

Alimentatie

Wanneer zij samen kinderen hebben kan er in het scheidingsproces ook aanspraak worden gemaakt op partneralimentatie. Wanneer de kinderen bijvoorbeeld bij de ene ouder blijven, kan die ouder een bijdrage vragen van de andere ouder. Zo is er altijd voldoende geld om voor de kinderen te zorgen.

Testament

Het erfrecht is ook van toepassing bij een scheiding. Wanneer jullie elkaar in het testament hebben opgenomen willen jullie daar nu misschien veranderingen in aanbrengen. Ook hier zul je dus even goed naar moeten kijken en over na moeten denken.

Elkaar ruimte geven

Tot slot is het belangrijk dat jullie elkaar wat ruimte gaan geven. Het zal even flink wennen zijn met zo’n nieuwe situatie, zeker wanneer jullie al langer met elkaar waren getrouwd. Dit kost tijd en dan is het wel zo prettig wanneer je die ruimte van je ex-partner krijgt om hier goed mee om te gaan.