18 januari 2022

Wat moet je doen bij optrekkend vocht?

1 min read

Optrekkend vocht is iets waar niemand blij van wordt. Dit komt vaker voor bij oude huizen waar geen waterkering is geplaatst. Doordat een waterkering ontbreekt, kan het water niet goed bewegen, waardoor uiteindelijk optrekkend vocht ontstaat. Bron: carebrick.nl

Constatering van optrekkend vocht

De constatering van optrekkend vocht kan op diverse manieren. Als de desbetreffende plek op de begane grond een van de volgende verschijnselen heeft, dan is er grote kans op optrekkend vocht. Deze verschijnselen zijn:

  • Schimmel
  • Loslatend stucwerk
  • Plek met vocht

Zodra de constatering is plaatsgevonden, is het verstandig om na te denken over de vervolgstappen.

Next step

Je zou in principe niet zelf iets kunnen doen waarmee je vocht kan bestrijden. Het zou wel goed zijn om alvast te kijken waar het probleem vandaan komt, indien dit duidelijk zichtbaar is. Ofwel, het verzamelen van vooraf informatie.

Het meest verstandigste is het inschakelen van een vochtbestrijder. Vergelijk altijd verschillende partijen onderling voordat je een opdracht laat starten. Daarnaast is het verstandig om te kijken in hoeverre een Stichting Keurmerk Erkende Vochtexperts (SKEV) beschikbaar is. Zodra dit bekend is, kun je uitgaan dat de desbetreffende partij kwaliteit kan leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *