24 oktober 2021

Wat doet een chiropractor?

1 min read

Je hebt zeker wel filmpjes op sociale media terugzien komen waarin een arts de rug, nek, arm, benen e.d. kraakt van andere mensen. De meeste mensen bekijken deze video’s omdat het ‘oddly satisfying’ ofwel bevredigende video’s is. Echter, biedt deze manier van behandelen – buiten sensatie aan je oren- ook voordelen aan je lichaam. Laten we even verder induiken in wat een chiropractor daadwerkelijk doet.

Medische diagnose

Een chiropractor is opgeleid om ook CT-scans e.d. te kunnen lezen en vervolgens te interpreteren. De chiropractor nodigt je uit voor een eerste gesprek, waarin wordt gekeken waar en sinds wanneer het probleem afspeelt.

Op basis hiervan overweegt de chiropractor in hoeverre het verstandig en haalbaar is om chiropractie toe te passen. Zodra het bekend is welke methoden en tijdsduur nodig is, wordt een planning gemaakt op basis van de haalbaarheid en moeilijkheidsgraad van de behandeling.

Daarnaast kan een chiropractor bepaalde oefeningen adviseren om te doen. Voor meer mobiliteit gerichte vraagstukken is het ook handig om langs een fysiotherapeut te gaan.

Waar en wanneer kun je langs de chiropractor gaan?

De meeste chiropractors hebben een of meerdere vestigingen. Het is dus verstandig om van te voren te bellen met een en op basis hiervan een afspraak in te plannen.

Chiropractie Centraal heeft bijvoorbeeld meerdere vestigingen zoals Chiropractie Amsterdam en Chiropractie Rotterdam en heeft meerdere chiropractors die goed en gepaste zorg kunnen bieden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan de website en laat je inspireren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *