24 oktober 2021

Waarop letten bij het kopen van een matras?

2 min read

Een goed matras is enorm belangrijk voor je slaapcomfort. En een goede slaap zorgt er weer voor dat je goed kunt functioneren. Kies daarom niet zomaar het eerste beste matras uit, maar denk echt na over je aankoop. Hieronder leggen wij je uit waar je op moet letten bij het kopen van een nieuw matras 80×190 of een ander formaat.

matras 80x190
  1. Bepaal welk materiaal je wilt

Matrassen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. De twee materialen die over het algemeen het beste zijn, zijn koudschuim en pocketvering. Beide soorten matrassen ventileren goed, zijn veerkrachtig en laten warmte en vocht goed door.

Je zou ook kunnen kiezen voor een traagschuim matras, als je op zoek bent naar een matras die zich geheel naar je lichaam vormt. Het nadeel van traagschuim is dat het minder vocht en warmte doorlaat en minder goed ventileert.

Verder kun je ook gaan voor een binnenvering of polyether matras. Dit soort matrassen zijn vaak voordeliger, maar bieden minder slaapcomfort.

matras 80x190
  1. Stel je budget vast

Je wilt natuurlijk niet straks met een veel te duur matras thuiskomen. Om het zoeken naar een nieuw matras nu alvast wat te vergemakkelijken kun je het beste en budget vaststellen. Vervolgens kun je dit gebruiken om te zoeken naar matrassen die niet te duur zijn.

  1. Ga proefslapen

Natuurlijk test je een matras even uit in de winkel, zodat je weet of het zacht of hard aanvoelt. Het beste is om er ook even op te gaan liggen. Toch weet je daarna nog niet goed of je ook echt een hele nacht lekker zult slapen op dit matras. Daarom kun je het beste een matras kopen waarop je in ieder geval een aantal nachten kunt proefslapen.