7 december 2021

Waarom de café racer de beste waarde voor je geld biedt

2 min read

De Café Racer is een van die bijzondere modellen van BMW die een eigen leven is gaan leiden door de liefhebbers ervan. Het was ooit een normaal productiemodel, maar werd aangepast door BMW om de liefhebbers van café racers tegemoet te komen. Inmiddels is de café racer een serieus model motor en kreeg dus een complete make-over. Het gehele model kreeg een strakker uiterlijk maar met behoud van klassieke en karakteristieke details.

Nieuwe techniek in een oud design

Wat volgde is een slim ontwerp, met de nadruk op prestaties boven uiterlijk en de introductie van nieuwe geavanceerde technologie die het oude model niet had. Dit simpelweg omdat het toen nog niet bestond. De motor heeft de ideale positie voor een comfortabele, maar sportieve rit. De tank is opnieuw ontworpen met een nieuwe vorm, die iets taps toeloopt voor een betere zit.

Kennis hergebruikt

Tegenwoordig staat het merk BMW bekend om zijn hoogwaardige motoren, maar het geniet een recente stijging in populariteit vanwege zijn “roots” in klassieke motoren zoals de café racer. Zodra de originele BMW café racer op het toneel verscheen, werden de fans gek op het prachtige ontwerp en de superieure prestaties. En met de moderne BMW motoren gebeurt eigenlijk hetzelfde. Denk aan de BMW K100 die op een vergelijkbare manier ontvangen wordt als de 1983 BMW R100. BMW heeft de kennis die het in al die jaren vergaard heeft tijdens het bouwen van motoren voor hoge snelheden, nu in kunnen zetten voor een geweldige classic rijervaring. Met bijgewerkte prestatieonderdelen, zoals remmen, gashendels, verlichting en air-intake. Nu is een geweldig voertuig nog meer verbeterd. Al snel plaatsen heel veel mensen foto’s van het nieuwe model op social media. Dit heeft de liefhebberij voor de café racer een enorme boost gegeven. BMW biedt nu alles wat de echte motorrijder ooit van een sportmotor wilde, met de veiligheid van nu.

Je BMW café racer aanpassen

Met alle onderdelen los verkrijgbaar is het tegenwoordig heerlijk sleutelen aan je motor. Je kan knipperlichten van www.caféracerwebshop.com kopen, dB killers, gashendels en ga zo maar door. Werkelijk alles kan met een café racer naar jouw hand gezet worden. Dit maakt deze motoren ook echt tot een liefhebbers ding, in plaats van het hebben van een fabrieksuitvoering. Dus als je jouw huidige motor wil upgraden, dan is er waarschijnlijk geen betere optie dan een gloednieuwe BMW café racer kopen. Je zult zeker tevreden zijn met de high-tech upgrades en superieure prestaties die deze moderne motor je biedt. Je voelt je als een koning op je nieuwe motor tijdens je eerste toertocht. Ontdek zelf hoe leuk het is om op een moderne (en eigenlijk ook klassieke) motor te rijden. Het enige waar je spijt van zult hebben, is dat je niet eerder de café racer ontdekt hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *