24 oktober 2021

Tips voor het creëren van meer sfeer in huis!

2 min read

We willen allemaal natuurlijk een sfeervol huis. Helemaal nu de dagen donker worden, kouder en we het liefst elke avond wegkruipen onder een kleedje. Het is dé tijd van het jaar om je interieur zo gezellig mogelijk te maken. Maar hoe doe je dit precies? Wij geven je graag een aantal tips voor het creëren van meer sfeer in huis, lees dus snel verder!

Warm kleurenpalet

Een factor die onwijs belangrijk is in het maken van sfeer, is je kleurenpalet. Kleuren kunnen een ruimte heel koel doen lijken of juist heel warm. Zorg er dan ook voor dat je in je interieur gebruik maakt van de juiste kleuren. Beperk je keuze tot maximaal drie kleuren, anders komt het erg rommelig over. Kleuren die het altijd goed doen, zijn warme tinten bruin, geel, oranje en beige. Als je niet zeker weet welke kleuren mooi staan in je huis, kun je bij de bouwmarkt een kleurenpalet halen die je kunt vergelijken met je interieur.

Verlichting

Een simpele oplossing om meer sfeer de krijgen in huis, is door middel van de verlichting. Naast de basisverlichting is het heel eenvoudig om sfeerverlichting in te zetten, waardoor je bepaalde ruimtes in huis kunt accentueren. Zet bijvoorbeeld een leuk lampje met warm licht op een tafeltje in de hoek van de kamer of geef een ruimte meer sfeer door middel van spotjes. Een andere goede oplossing is het gebruiken van slimme verlichting. Deze verlichting kun je op afstand bedienen. Zo kun je heel gemakkelijk een ruimte gezelliger maken, door het licht te dimmen of door de kleur in te stellen. Ben je benieuwd? Neem eens een kijkje op https://www.dedomoticastore.nl/wiz.html. Verder kun je het huis natuurlijk ook gezellig maken met kaarsjes op tafel en leuke hanglampjes, zoals lampionnetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *