7 december 2021

Tips voor een goede schoonmaakbeurt voor je auto

2 min read

Zo nu en dan ontkom je er niet aan: je auto schoonmaken. De één doet dit vrijwel maandelijks en de ander stelt dit het liefst zo lang mogelijk uit totdat het écht niet meer kan. Dan slingeren de blikjes, papieren en losse tasjes overal. Dit is zonde, aangezien je toch de kwaliteit van je auto zo goed mogelijk wil houden. Daarom loont het zeker om regelmatig je auto schoon te maken. Maar hoe geef je je auto nu een goede schoonmaakbeurt? Je leest het hier!

Rommel

Het schoonmaken van je auto begint uiteraard bij het opruimen van alle rommel. Haal alle overbodige spullen uit je auto en zorg ervoor dat elk vakje en hoekje is opgeruimd. Pak dus maar een vuilniszak en ga aan de slag! Je kunt hierna de auto grondig stofzuigen. Zo verwijder je kleine restjes afval en zand, blaadjes en eventueel steentjes die onder je schoen mee naar binnen zijn gekomen. Vergeet niet om je automatten bij het schoonmaken uit te kloppen en te stofzuigen. Zijn de kapot of merk je dat ze binnenkort aan vervanging toe zijn? Bestel je automatten heel gemakkelijk online of bij een garage. Bij elk soort auto heb je weer diverse automatten. Heb je bijvoorbeeld een Saab? Dan bestel je dus automatten voor je Saab.

Schoonmaakmiddel

Als de binnenkant eenmaal opgeruimd en schoon is, kan het grondige werk gaan beginnen. Pak hiervoor een emmer met warm water en een sopje. Zo kun je beginnen met de binnenkant van de auto te soppen. Haal een doekje langs het stuur, dashboard en de versnellingspook. Ook is het fijn om de spiegels even goed schoon te maken. Als je dit hebt gedaan kun je verder met de buitenkant van de auto. Maar de voorruit, achterruit en de rest van de auto goed schoon. Pas er wel mee op dat je de lak van de auto niet beschadigd. Kies daarom voor een zachte spons, zonder schuurkantje. Ook zijn er tegenwoordig speciale schoonmaakmiddelen te koop die je kunt gebruiken op de lak van een auto, zonder dat deze beschadigd. Als je eenmaal alles goed hebt gesopt, kun je de auto droogmaken met een zachte doek. Je kunt het natuurlijk met warm weer ook vanzelf laten opdrogen, maar hiermee loop je kans op vlekken van de waterdruppels. Als je de auto weer mooi wil laten glanzen kun je deze dus beter droogpoetsen.