7 december 2021

Ooit gedacht aan een vulpen als kado?

2 min read

Wil je een mooi en persoonlijk kado voor iemand die jarig is of een jubileum te vieren heeft? Een vulpen kopen bij www.pwakkerman.com is dan een goed idee. Je hebt ruime keus en er is een pen voor elke portemonnee. Je kunt kiezen uit bekende en minder bekende merken als Mont Blanc, Waterman en Parker. Een kado waar je dus indruk mee maakt. Je laat merken dat je je hebt verdiept in de persoon en speciale aandacht hebt besteed aan het uitzoeken van een kadootje. Of iemand dan veel of weinig gebruik maakt van een pen in deze moderne tijd is dan van minder belang. Het is vooral de intentie waarmee het kado is uitgezocht en gegeven wat telt.

Welke pen is geschikt als kado?

Een Parker balpen met naam is voor iedereen een geschikt kado. Niet te duur en makkelijker in het gebruik dan een vulpen. Ook voor de gever is het een bereikbare uitgave. Parker is een gerenommeerd merk, dus de klasse straalt er wel van af. Een andere mogelijkheid is een Mont Blanc pen in Amsterdam kopen. Mont Blanc is echt het wereldmerk in pennen. Beter (en ook duurder) kan niet. Ook dit merk biedt goedkopere mogelijkheden. Een vulpen is duur, maar een rollerball of balpen is alweer een stuk betaalbaarder. Mont Blanc is een Duitse firma, de fabriek staat in Hamburg. De inspiratie deden de oprichters op in Zwitserland, ze kozen de beroemde berg als logo en naam. Op de dop van de pennen staat nog steeds een wit sneeuwkristal dat verwijst naar de beroemde berg.

Minder bekende merken

Zoek je het in de wat minder bekende merken? Dan is een Lamy Bauhaus pen een uitstekende keus. Bij kenners is Lamy ook een gerenommeerd merk, maar bij het grote publiek is het iets minder bekend. De naam Lamy klinkt Frans, maar de fabriek staat in Duitsland, in Heidelberg. In 1930 werd de firma gesticht en zagen de eerste pennen het levenslicht. Lamy was één van de eerste pennenmerken die zich toelegde op het produceren van kwalitatief goede balpennen. Toen de balpen voor het eerst op de markt kwam, was het hét ultieme weggooiproduct. Lamy liet zien dat dat niet ten koste hoefde te gaan van de kwaliteit.

Is elke pen voor iedereen geschikt?Het is goed even stil te staan bij wie je de pen kado geeft. Is het een man of een vrouw? Iemand die veel schrijft of weinig? Dat soort dingen kan van invloed zijn op wat voor soort pen je koopt. Iemand die niet veel schrijft kun je beter geen vulpen geven, die is met een rollerbal waarschinlijk beter af. Ook is er verschil te maken tussen pennen voor vrouwen en voor mannen. Een Waterman vulpen dames is een perfect kado voor vrouwen die veel schrijven. Waterman is een gerenommeerd pennenmerk, maar wel betaalbaar. Ook de goedkopere pennen hebben een luxe uitstraling. De fabriek is in Frankrijk, in Parijs, gevestigd en maakt al meer dan een eeuw pennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *