18 januari 2022

Online marketing medewerker worden

2 min read

Steeds meer zie je de term online marketing medewerker voorbijkomen. Online speelt zich steeds meer af en daarom wordt de functie online marketing medewerker steeds populairder. Steeds meer bedrijven nemen er een in dienst. Hiervoor was online marketing vaak een functie voor mensen die een hbo-opleiding online marketing hadden gevolgd, maar tegenwoordig wordt dit ook aangeboden op het mbo. De taken van een online marketing medewerker zijn namelijk ook prima uit te voeren door mensen met een mbo-achtergrond.

Je moet bijvoorbeeld online content maken, op social mediakanalen posten en hier de marketing doen. Als online marketeer wil je via social media en online de verkoop en naamsbekendheid van een bedrijf vergroten en verbeteren. Denk hierbij aan taken zoals schrijven van goede posts en opzetten van campagnes. Om een online marketing medewerker te worden, moet je dus een opleiding volgen. Gelukkig biedt Fabius opleidingen deze opleiding aan.

De opleiding tot online marketing medewerker

De opleiding is een korte opleiding en bestaat uit 15 lessen. Deze lessen zijn per stuk drie uur. Je kunt de opleiding dus in deeltijd of voltijd afmaken en bent dan al snel in het bezit van de kennis en vaardigheden van een online marketing medewerker. Je wordt voorbereid op je functie door te leren over marketing en online marketing. Denk hierbij aan onderwerpen zoals werken met websites en social media. Ook content maken en campagnes uitschrijven zijn een belangrijk onderdeel. Omdat je veel content maakt, is een goede beheersing van de Nederlandse taal fijn om te hebben. Verder hoef je geen vooropleiding voor deze opleiding te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *