7 december 2021

Leuke carrière opties

2 min read

Ben je aan het nadenken over welke studie je wilt gaan doen, of wil je graag in een andere sector of nieuw werkveld aan de slag gaan? Er zijn honderden redenen te verzinnen om je carrière om te gooien en op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Dat is een uitdagende stap om te nemen. Het allerbelangrijkste is dat je daarbij goed nadenkt over de kant die je op wilt en welke functies je aanspreken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. Indien je nog geen idee hebt is het handig om wat inspiratie tot je te nemen. Dat is wat we hieronder voor je hebben verzameld dus bekijk het meteen!

Werken bij de overheid of gemeente

Een leuke overheidsvacature kun je vrij eenvoudig vinden. Ga werken bij de gemeente of solliciteer bijvoorbeeld bij een ministerie dat jou leuk lijkt en dicht bij je voorkeuren staat. De overheid heeft altijd wel personeel nodig en zal zodoende niet snel zonder vacatures zitten.

Je passie achterna

Heb je een grote passie? Dan is het altijd een goed idee om te kijken of je daar je carrière aan kunt koppelen. Dat kun je aanvankelijk ook als bijbaan doen, of door in je vrije tijd bijvoorbeeld tennisles te geven wanneer je tennis geweldig vindt.

Boswachter worden

Ben je graag buiten en houdt je van de natuur? Dan kun je bijvoorbeeld ook voor een functie als boswachter gaan! Je beschermt het bos en de natuur en zal hier dan ook regelmatig in te vinden zijn. Ideaal voor iemand zoals jij!

Desnoods een eigen bedrijf beginnen

Kun je niks vinden dat bij je past, maar weet je wel wat je wilt? Ga dan voor jezelf aan de slag! Misschien als ZZP’er, of uiteindelijk zelfs met personeel in dienst! Zo bepaal je voortaan zelf hoe je werk eruit ziet.