18 januari 2022

Hypnotherapie – waarom dit ook een goed idee voor jou is

3 min read

Je hebt vast wel eens gehoord van hypnotherapie. En als je er nog niet van hebt gehoord is dit een perfecte introductie om daar eens wat mee te doen. In dit artikel kun je kennis nemen van alles wat met hypnotherapie te maken heeft. Een interessant artikel voor wie meer wil weten en ook voor wie zijn of haar ervaring wil delen.

Lees verder in dit artikel om meer over hypnotherapie te weten te komen.

Een introductie: wat is hypnotherapie precies? 

Laten we starten met een korte introductie. Het is altijd goed om eerst iets kort te introduceren voordat we ermee verder gaan uiteraard. Waarom kan het jou misschien ook helpen? Dat zou natuurlijk fantastisch zijn. Het is, om precies te zijn, een behandel vorm waarbij je onder hypnose gaat. Je krijgt op deze manier meer inzicht in jezelf, je eigen ik. Je verdiept je dan bijvoorbeeld in een boek of in een film en pas na een aantal keer roepen hoor jij weer wat. Zo diep ben jij onder hypnose, zo kun je het namelijk vergelijken. Maar dan zonder de film of het boek. Het is een methode die bewezen effectief is. Is dat niet goed? En van dat soort opmerkingen mag je uiteraard uitgaan. Dat is altijd een goed teken als het effectief bewezen is en daarmee bepaalde klachten verhelpt. Op deze manier kun jij jouw onderbewustzijn gaan aanspreken. Dat klinkt zweverig maar dat valt eigenlijk hartstikke mee. Deze therapie wordt bij veel klachten toegepast. Onder meer bij:

  • Angst
  • Depressie
  • Slaapproblemen
  • Stressklachten

Hypnotherapie is een bewezen vorm van therapie. Het is zo dat als je dit probeert, je er beter van zult gaan slapen. En laat dat nou juist zijn wat jij nodig hebt. Slaap is heel belangrijk en soms wordt het beschouwd als een van de belangrijkste dingen als het gaat om herstel. Een mens moet herstellen en dat kan vooral tijdens slaap. Slaap je niet of slaap je niet voldoende? Dan loop je het risico om allerlei problemen te krijgen. Mentaal en fysiek, ze komen dan allemaal langs. Dat is niet wat je wilt. De Sessie werkt als volgt. Allereerst zal de behandelaar je in een soort lichte trance brengen. Dat kan eerst eng zijn, maar het zal op een gegeven moment echt wel wennen. Het is belangrijk om je daarbij vooral over te geven aan het proces en niet te vechten tegen wat er allemaal gebeurt. Dat kan bij hypnotherapie iets anders uitpakken. Je krijgt vragen door de therapeut gesteld tijdens deze sessie van hypnotherapie. De therapeut zal dan jouw gedachten en gevoelens beter onder woorden laten krijgen door jou.

Wil jij ook geholpen worden? Kies dan voor hypnotherapie!

Het is goed om te weten dat jij door hypnotherapie een beter en mooier mens, een betere versie van jezelf kunt worden. Dat is toch wat je wilt? Je kunt het direct bekijken via hypnotherapieheemskerk.nl.”>www.hypnotherapieheemskerk.nl. Heb je nog vragen of opmerkingen lat het dan weten, misschien kunnen wij je dan verder helpen. Ook jouw ervaringen horen we graag, want er zullen vast een aantal ervaren lezers tussen zitten op dit moment ! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *