24 oktober 2021

Hoe kies je de juiste schoenen met het hoogste comfort?

2 min read

We kunnen er geen genoeg van krijgen: schoenen. Hoewel dit voor de één een modieuze functie heeft, is het voor de ander erg belangrijk dat een schoen voldoende steun en comfort biedt. Op lange termijn kan het namelijk zo zijn dat je voetklachten gaat ontwikkelen bij schoenen die niet voldoende steun bieden. Dit wil je natuurlijk voorkomen! Daarom is het goed om bij de aanschaf van schoenen al te kijken naar het comfortgehalte. Maar waar moet je op letten en hoe kies je de juiste schoenen? Je leest het hier!

Maat

Bij het uitkiezen van een schoen is de maat natuurlijk erg belangrijk. Dit houdt in dat je een schoen kiest die niet té groot of té klein valt, maar ook goed de zijkanten van je voet omsluit. Het is belangrijk dat er nog een klein beetje ruimte overblijft tussen de tenen en de schoen. Wanneer het warm weer is, kan het zo zijn dat je voeten een beetje opzwellen. Dan is de extra ruimte in een schoen wel fijn, zodat je tenen niet tegen de bovenkant worden gedrukt. Als je niet zeker weet wat jouw maat is, kun je deze heel gemakkelijk laten opmeten in een schoenwinkel.

Kwaliteit

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar kwaliteit van de schoen is erg belangrijk. Tegenwoordig zie je steeds vaker schoenen die gemaakt zijn van simpel canvas of plastic en bieden totaal geen steun voor je voeten. Sterker nog, na een paar keer dragen zijn de schoenen waarschijnlijk al versleten. Kies daarom liever voor een schoen die iets duurder is, maar waarbij je zeker weet dat de kwaliteit ook goed is. Hierbij kun je denken aan schoenen van leer. Dit materiaal is ook soepel, waardoor het zich vormt naar de vorm van je voet.

Speciaal gemaakt

Voor mensen met voetproblemen is het verstandig om schoenen speciaal te laten maken voor het hoogste comfort. Dit kun je doen bij een orthopeed als Veld Orthopedische Schoentechniek. Zij meten de vorm van je voet op en kunnen hier een perfect model schoen op maken. Ook kun je hier een loopanalyse laten uitvoeren. Dan wordt gekeken naar wat de drukpunten zijn op jouw voet tijdens het lopen en op wat voor manier je loopt. Het is heel handig om deze informatie te hebben, aangezien dit van pas komt bij het uitzoeken van elk soort schoen in de toekomst!