24 oktober 2021

Gebedstijden in Rotterdam

2 min read

Lees hier over de gebedstijden Rotterdam, en bekijk de tijden op internet. Bidden, de salat of salah, is één van de vijf zuilen van de islam, dus verplicht. Als het kan het liefst bidden op het juiste tijdstip, en het tijdstip is een afgeleide van de stand van de zon. Om die reden zijn de tijden niet overal op de wereld op hetzelfde moment, daarom een site met specifiek de gebedstijden in Rotterdam. In dit artikel aandacht voor de soorten gebeden die de islam heeft, en hoe belangrijk het hebben van een religie is.

Vijf keer per dag een ander gebed

De site gebedstijden Rotterdam geeft meer informatie dan enkel de tijden. Daarnaast kun je op de site makkelijk de gebedstijden in andere gebieden bekijken. Aan de rechterkant staat een kolom met plaatsnamen, en daaronder provincies. Dat is altijd handig als je een dag niet in Rotterdam bent en je wilt toch op de juiste tijdstippen bidden. De site geeft ook aan welke gebed er gebeden kan worden. Eerst de Fajr, dan komt de zonsopkomst en de Dhuhr. Dan is het al middag, en komt de Asr en later de Maghrib. Het laatste gebed van de dag is Isha. Samen met het handige tijdsschema moet vijf keer per dag bidden lukken.

Het geeft het leven een doel

Een site zoals gebedstijden in Rotterdam geeft saamhorigheid. Het idee dat je met meerderen met dezelfde passie en interesse zo’n site bekijkt, doet een mens goed. Naast die verbroedering is het altijd goed om het gejaagde bestaan te onderbreken, en dat kan bidden zijn. Er ontstaat rust in het brein, en aan rust heeft iedereen een tekort. Om vele redenen is het hebben van een religie een goede zaak. Maar bovenal, een geloof zoals de islam geeft het leven doel. Leven zonder vooruitzichten gaat niet, en er zijn geen betere vooruitzichten dan bij een religie, want deze gaan zelfs door tot na het sterven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *