18 januari 2022

DIY doen!

2 min read

De afgelopen maanden hebben we heel veel tijd thuis gespendeerd. Dit heeft natuurlijk ook gezorgd voor meer mensen die besloten om zelf wat aan te klussen in huis. Waar je vroeger niet genoeg tijd had om je kozijnen een vers likje verf te geven, had je nu zeeën aan tijd!

Voor mensen die een grotere uitdaging zochten, was het misschien het moment om de keukenkastjes te renoveren. Naast een nieuwe laag verf ook nieuwe scharnieren en handgrepen. Wie helemaal uit z’n dak ging met klussen, koos misschien wel voor zelf een nieuw keukenblad maken, of te badkamervloer opnieuw inleggen. Kortom, we hebben wat af geklust!

Hout, beton, steen?

Ons eerste kluswerk begint vaak al op de basisschool. Daar hebben de meeste mensen voor het eerst een klein figuurzaagje vastgehouden om een werkstukje te maken voor vaderdag. Hout is ook een makkelijk materiaal om mee te starten, of je nu 10 bent of 40! Los van oppassen voor splinters, is het vrij gemakkelijk in de omgang. Veel startende doe-het-zelvers zullen ook beginnen met een project van hout. Een kastje, tafeltje of krukje is een mooi begin.

Naast hout, is beton ook erg gemakkelijk om mee te werken voor beginnende klussers! Zeker als je kiest voor beton ciré. Dit is eenvoudig te mixen met 3 componenten, namelijk cementpoeder, pigmentpoeder en vloeibaar hars. Je kunt het gemakkelijk op bijna elke ondergrond aanbrengen, en het droogt binnen een week volledig op! Doordat je wel 50 verschillende pigmentpoeders kunt gebruiken, betekent het ook dat je niet aan maximaal 3 tinten grijs gebonden bent.

Jaloerse blikken

Zelf een meubel maken is iets om trots op te zijn! Begin bij een beton cire tv meubel, en eindig bij een beton cire badkamer! Om nog betere resultaten te krijgen is het altijd slim om vooraf een primer en naderhand een coating te gebruiken. Zodra vrienden en familie je eigen beton cire tv meubel zien, gaat het vast ook bij hun kriebelen om iets te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *