24 oktober 2021

Dit overweeg je voor de aanschaf van verlichting online

2 min read

Sfeerverlichting kopen kan een flinke zoektocht zijn. De juiste verlichting speelt een belangrijke factor bij het creëren van sfeer en functioneert zoals elk ander decor. Simpel gezegd, de armatuur die je kiest, kan jouw ruimte maken of breken. In dit artikel nemen we een aantal aspecten door die je vooraf moet overwegen bij het online kopen van verlichting.

Stel jezelf deze vragen

Sfeerverlichting online kopen doe je niet zomaar. Voordat je online gaat shoppen, zorg er dan voor dat je eerst even de volgende reeks vragen beantwoordt:

  • Wat voor type lamp zoek je precies?

Om je online zoektocht goed af te bakenen, vraag jezelf af of wat voor type lamp je precies zou willen hebben. Zou je graag een kroonluchter of hanglamp in de woonkamer willen hebben? Of ben je toch meer op zoek naar inbouw- of railverlichting?

  • Wat is jouw favoriete uitstraling?

Ben je op meer zoek naar iets uitbundigs, of juist iets strak en subtiel?

  • Wat vind je niet leuk?

Om het online vinden van jouw ideale sfeerverlichting gemakkelijker te maken, is het belangrijk dat je weet wat je vooral niet wilt hebben. Is er een stijl die je liever wilt vermijden en iets waarvan je al weet dat het niet zou werken?

  • Ben je op zoek naar specifieke functies?

Om de speurtocht te specificeren, bepaal of je bepaalde extra functies belangrijk vindt. Heb je bijvoorbeeld een bepaalde helderheid of instelbaarheid nodig?

  • Wat wil je precies uitgeven?

Heb je een bepaald bedrag dat je zou willen uitgeven? Als je dit van tevoren weet, dan kan je veel tijd besparen bij het filteren van het aanbod.

Neem vooral de tijd om deze vragen goed door te nemen. Een goed begin is immers het halve werk en kan voorkomen dat je onbedoeld de verkeerde producten aanschaft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *