7 december 2021

De voordelen van lichtkoepels in je woning zijn enorm

1 min read
Lichtkoepels

Wanneer een ruimte in je huis hartstikke donker is dan kun je ervoor kiezen om meer ramen aan te brengen. Je kunt het echter ook anders oplossen: met lichtkoepels. Deze bijzondere dakramen hebben een hoop voordelen:

  • ze zorgen voor meer licht
  • ze zorgen voor meer ventilatie
  • ze bieden een extra route de woning uit
  • je kunt het dak zo betreden
Meer licht

Meer natuurlijk licht is gezond

De voornaamste reden om een lichtkoepel in huis te plaatsen is toch wel de extra lichtinval in je woning. Wanneer je bijvoorbeeld een werkkamer met een plat dak hebt kan een lichtkoepel uitkomst bieden als je meer daglicht in de kamer wil. Ook voor een bovenverdieping met een plat dak of voor een aanbouw of schuur, kan een lichtkoepel uitkomst bieden. Naast het voordeel van extra licht in huis heeft een lichtkoepel nog meer pluspunten: je wordt gelukkiger van meer licht. 

Kwaliteit

Meer ventilatie in de woning

Als je een lichtkoepel van bouw-handel.nl aanschaft die open en dicht kan, dan heb je ook het voordeel dat je jouw woning extra kunt luchten. Dit voorkomt vocht, schimmel en vervelende geurtjes in huis. Ook zorgt de lichtkoepel voor een lagere energierekening. Doordat een koepel meer licht in huis brengt hoef je minder snel de verlichting aan te doen. Ook wordt het warmer in huis dankzij de lichtkoepel, waardoor je de verwarming op koudere dagen minder snel aan hoeft te zetten omdat de zon je vanzelf wel warm maakt.