4 feiten over drugs en de invloed daarvan

Hieronder staan 4 feiten over drugs en hoe ze invloed hebben op gebruikers en de mensen om hen heen

(Bepaalde informatie voor dit artikel hebben we gevonden op: Connection SGGZ).

Methamfetamine is 3x sterker dan cocaïne.

Zowel crack cocaïne en methamfetamine zijn drugs die de heropname van dopamine voorkomen, hierdoor verzamelt, verlengt en verhoogt het de effecten ervan. Hoewel crack cocaïne alleen werkt op het synaps niveau, werkt methamfetamine ook doordat het doordringt in het neuron systeem, en dus kan deze drug leiden tot blijvende celschade.

Meth is gemaakt met aceton, lithium, zoutzuur, en meer schadelijke geneesmiddelen. Het innemen van ééeen van deze ingrediënten individueel zou een persoon kunnen doden, maar samen creëren ze een zeer verslavende stof die kan leiden tot overstimulatie, psychose, en nog veel meer negatieve effecten.

Cocaïne is de 7e populairste drug ter wereld

-Na alcohol, tabak, cannabis, cafeïnehoudende energiedranken, MDMA & Shisha Tobacco.

Het is niet alleen jezelf dat je kwaad doet door de aankoop van cocaïne. Het kopen van cocaïne financiert de uitbuiting van verarmde mensen, vernietigt en vervuilt grote delen van het regenwoud. Het dwingt mensen uit hun huizen, zodat coca kan worden geteeld op hun land, en resulteert in de moord op degenen die in de weg staan van machtige misdaadgroepen. In feite werden 164.000 mensen vermoord in 2007 tot en met 2014 als gevolg van cocaïne-gerelateerde criminaliteit in alleen Mexico. (Quotenet.nl)

Meer dan 100.000 baby’s worden jaarlijks verslaafd geboren aan cocaïne in de VS als gevolg van het cocaïnegebruik van hun moeders tijdens de zwangerschap.

De verslavingsfactor in cocaïne is zodanig dat zwangere moeders niet stoppen met het gebruik van de drug tijdens de zwangerschap. Dit kan leiden tot extreme gezondheidsrisico’s voor het kind, met inbegrip van plotselinge kindersterfte, gedragsproblemen, leerstoornissen en meer.

Voor meer informatie kunt u gaan naar www.connection-sggz.nl.